Zockerbitarna

Nystart eller lågsäsong2012

Posted by Maria Wed, April 04, 2012 12:44:12

Läste precis igenom mitt förra blogginlägg. Det som eventuellt var en krönika men mer troligt en snabbresumé över två års händelser. Ambitionen måste väl trots allt vara att inte ha två år mellan inläggen :P

Året har börjat lugnt på utställningsfronten och ännu lugnare på agilityfronten. Risken är överhängande att det blir fortsatt lugnt med utställningar eftersom bensinpriserna skenar...jaja, jag har en diesel men den är ju lika dyr. Dessutom krångliga och kostsamma avmaskningsregler om man ska över till Finland och ställa. Nåväl, en Harstad resa har det i alla fall blivit i mars. Bodde över hos Heidi och fick träffa henne, Annika och Margunn. Alltid lika trevligt smiley!

Det hade utfärdats en klass1 varning i fjällen och mina nära och kära försökte förbjuda mig att åka, men van resenär som man är så åker man och förbereder sig helt enkelt bara med mackor, kaffe, extrakläder, reflex och dylikt ifall man blir stående och får vänta på kolonnkörning. All oro var obefogad. Det blåste hårt någon mil från gränsen och någon km efter men i övrigt var det oklanderligt väglag.

Tyvärr upptäckte jag att jag glömt utställningskavajen hemma. Annika, den ängeln, ställde bara en juniorhane så hon erbjöd mig att låna hennes kavaj. Stort tack!
Ny domare för mig Tanya Ahlmari Stockman från Finland. Trångt som tusan var det och det gick därmed inte att värma upp, men utmärkta ringar i övrigt (kanske något smala). Brudholmens Black Forza "Lusen/Zenna" inledde i öppenklass med excellent, följt av en andra placering med ck. Skötte sig glimmerish! Tror det var 7 öppentikar eller nåt sånt.

NO FI SE UCH KORAD Privat's Love Gift "Zelda" var ensam i championklass. Visade sig i vanlig ordning strålande. Domaren trodde inte att hon snart skulle fylla 8 år och var imponerad av hennes fräschör. Excellent och ck. I bästa tikklass fick Annika rycka in som handler åt Zenna - tack igen. Zelda flöt i vanlig ordning fram i ringen och vann :) CACIBet som vi kom för fick vi också!
Domaren gav sedan även BIR till henne och fina lovord; feminin och rör sig som en dröm. Lätt resa hem när man får det man kommit dit :) En liten bild på Zeldapo.... tack Heidi för fotot och inte minst för att du fött upp denna fantastiska tik.

Blog image

Krönika för 2011?? 2011

Posted by Maria Mon, December 19, 2011 11:36:48

När man inte längre kommer ihåg när man sist uppdaterade bloggen är det illa. Det är ingen mening att försöka göra någon resume över allt som hänt eftersom det hinner hända en del saker på ett och ett halvt år. Juni 2010? Var det då jag uppdaterade sist eller? Hektiskt är det enda jag kommer ihåg. Det sägs ju att man ska skriva en krönika över det gångna året när ett nytt närmar sig. Undrar hur jag ska göra. Skriva en krönika över två år? Jisses så långrandigt det skulle bli. Snabbspolning.

Kommer ihåg att juli 2010 var speciell i alla fall. Zoya den lilla Dojan blev finsk och svensk champion på samma helg. Oulu ena dagen och Gällivare nästa. BIS-3 avel och BIS-R uppfödargrp i Gällivare - inte illa pinkat.
Blog imageAgility stod högt på agendan under resten av sommaren. Tävlingsdebut i augusti. Klassvinst i för Zmi (JWW-08 Brudholmens Twilight Princess) i Umeå i oktober.

Brudarna på kenneln vann några vandringspriser. Brudholmens Black Forza "Zenna" och FI SE UCH KORAD Privat's Love Gift "Zelda" delade på priset som Norrbottens bästa allround collie. Sökte priset på dem bägge, trots att Zenna bara hade utställningsmeriter hamnade hon på samma poäng. Tycker det är märkligt att ett allroundpris kan delas ut till en hund som bara "tävlat" i en gren - även om det är "min" egen. Ah, well, statuterna bestämmer. Årets utställningscollie i norr vanns av ovannämnda Zenna.

2011 - få utställningar och stiltje, eller lugn och ro, på tävlingsfronten. Zelda knep i alla fall CERT, CACIB och BIM och Norskt Championat i Harstad i april. Zoya CACIB och BIM i Rovaniemi i juni trots att hon var som en liten julgris efter att ha götts inför valpning som det inte blev nåt av. Hård diet och långa turer hade tightat ihop damen något.

Resten av sommaren? Ringsekreterare, gjorde mina tjänstgöringar och debuterade som nybakad sådan på colliespecialen i juli. En Barca semester :) - helt hundlös! En och annan agilitytävling, mestadels stolpe ut, med försmädliga 5 fel i många tävlingar. Zmi lyckades i alla fall knipa en pinne i hoppklass 1 på Åbyn/Bysketävlingen. Dessutom med världens klantigaste handler. Zoya har varit hos Mia på träningläger och fått träna och tävla i massor och däremellan partat med illern Göran och käkat sockar i parti och minut.

Champion och mer...2010

Posted by Maria Mon, June 14, 2010 21:50:15


Det har varit dåligt ställt med uppdatering av både hemsidan och bloggen. Jag lovade mig själv att jag åtminstone skulle blogga en gång i veckan när Sanna hade fixat den här nya blogglayouten - se hur bra det gick smiley. Man brukar ju vara snabb med uppdatering när det gått bra, men denna blogg är väl då undantaget. För bra har det gått på sistone. Efter Zeldas (KORAD SE UCH FI UCH Privat's Love Gift) Finska Championat har blivit några resor till.

Timrå/Härnösand 8 och 9 maj. Jag och Sanna tog en roadtrip neråt och bodde i Berengrens turistlägenheter strax söder om Härnösand över helgen. Lilla lort slog till ordentligt på sin första officiella utställning.
Klassvinnare med ck och sen går den lilla lorten (Brudholmens Black Forza) och vinner tikklassen, får CERT och blir dessutom BIR!! smiley I finalen BIS-4. Helgen var gjord oavsett resultatet i Härnösand.
Blog imageI Härnösand blev det lite omvänd ordning i juniorklassen, Lace's juniortik klassvinnare med ck, Nelly 2:a med hp och Zenna 3:a. Bästa tik Lace's tiken och trefärgad juniorhane blev BIR. Verkligen juniorernas helg smiley.

Piteå Nationella helgen efter. Zoya 1,1 med ck från bruksklass, oplacerad i bästa tik. Nelly vinner juniorklassen med ck och placerar sig som 4:e bästa tik!! Så bra! smiley

Sista helgen i maj. Zoya (KORAD TJH(FM) NO UCH Privat's Wedding Gift) visas av husse i Tromsö med resultatet CERT, BIM och Norsk Champion!!! Jäklars så bra!! smiley

Den gångna helgen var det så utställning i Gällivare, Malmen BHK. Samma dag var det internationell utställning i Vännäs, men ändå var det 3 ggr så många collie anmälda i Gällivare, 25 st. Sanna var med på roadtrip igen smiley. Zenna vann juniorklassen med ck, Nelly 2:a med hp. Zoya 1,1 med ck från bruksklass. Totalt fick 5 tikar ck. Gissa om nervositeten steg när domaren August De Wilde började placera tikarna bakifrån och både Zenna och Zoya var kvar bland de två sista.

Två sekunder av lite besvikelse när Zenna vinner tikklassen med CERT över sin mor. Zoya skulle blivit Svensk Champion om hon vunnit, men, men, CERTet gick till familjen och Zenna nöjde sig inte med det utan blev sedan även BIR och slog till slut även alla andra raser (8 st) och blev Best In Show!! smileysmileysmiley Zoya blev BIS1-bruksmeriterad smileysmileysmiley och båda brudarna fick en inteckning i var sitt fint vandringspris!!
Blog image
Bland hanhundarna fick dessutom Ztorms son Eurotop Ztorm's Golden Eye ck och blev andra bästa hane bakom Ann-Sofies blåa hane Kisen som fick sitt andra cert och blev BIM. Grattis!!

Zelda & Zennas kritiker2010

Posted by Maria Mon, April 26, 2010 21:44:14

Trött, trött, trött, trött. Arbetsmöte i Stockholm fredag-lördag. Avslutade mötet för kvällen vid 00.30 på fredagkväll, men inte i säng förrän efter 2 och somnade nog inte förrän efter 3. Upp halv 8, frukost och sedan fortsatt möte till 11.30. Tänkte jag skulle sova ikapp lördag til söndag, men jag lyckades nog inte riktigt. Ztorm har varit hos Sanna, Peter och Nelly under helgen och verkar ha trivts jättebra om man kollar Nellys blogg smiley. Tack för hjälpen! smiley

Linda har mailat några bilder som hon tog på syskonen Enzo och Zenna smiley. Inte så lätt att få dem att sitta och stanna kvar och titta åt samma håll. Stiliga!
Blog imageLägger ut Zelda och Zennas utställningskritiker från Vaasa. Linda har översatt från finska till engelska =)

Privat's Love Gift
5 years, a bitch with very classic lines, good bone, body and condition. Feminine head and expression, good bite, underjaw and ears. Good topline. Moves well from the side. Good tail.

Brudholmens Black Forza
10 months, junior with beautiful lines. Excellent head and bone. Good body for age. Elegant feminine head and expression. Ears a bit low set, underjaw could be stronger. Good bite. A bit straight in shoulder, otherwise well angulated. Nice paws. Nice coat. Well carried long tail. Moves effortlessly. Movement very narrow behind and loose in front. Nice temperament.

Vaasa INT2010

Posted by Maria Sat, April 24, 2010 21:18:11

Förra helgen blev det en sväng ned till Vaasa för att ställa ut Zelda och Zenna. Stack direkt efter jobbet. Hade bokat det billigaste enkel rummet jag hittade i Vaasa på Hotell Vallonia Garden. Kom fram vid 9 svensk tid så 10 finsk. Checkade in och gick upp på rummet för att lämpa av mina grejor i den lilla kupén. Ha! Döm om min förvåning när jag låste upp och klev in i ett gigantiskt (nåja) dubbelrum med stort badrum och BASTU!!! Eftersom jag redan betalat = Le och var glad
Blog imageZenna inspekterar rummet. Zenna gillade hotellet =)
Blog imageLaddade upp inför utställningen med bastu och kall Karjala =)

Hotellet låg nära Bottnia hallen där utställningen var så jag hann för ovanlighetens skull äta lite hotellfrukost innan jag begav mig. Träffade Linda och en av hennes fodervärdar när jag kom dit. Så trevligt! Fick se Enzo som jag inte träffat sedan i december och han hade blivit en stilig ung pojke, fortfarande en del att växa i, men lovande =).

Brudholmens Black Intenzo "Enzo" ställdes i juniorklass och fick EH (Very Good) och vann klassen. Duktig kille och duktig matte som visade honom fint. Brudholmens Black Forza "Zenna" ställdes i juniorklass tikar och även hon fick EH (Very Good) och blev 2:a i juniorklass efter den enda tiken som fick ERI (Excellent). Hon skötte sig fint och fick fin kritik.

Zelda ställdes i Championklassen med ERI (excellent) och vann över två finska blå championtikar. Trots att hon vann championklassen med fin muntlig kritik trodde jag inte att att vi skulle placera oss tillräckligt bra för att få cert eftersom en vacker blå tik som blivit både FINV och FINJV ställdes i unghundsklass. Zelda visade sig i vanlig ordning strålande och flöt fram i ringen. Hon placerade sig som andra bästa tik efter veterantiken Multichampion Kangasvuokon Arlanda. Hon fick CERT, CACIB och blev därmed även FI UCH (Finsk champion)smileysmileysmiley!!!
Blog imageZeldas finska rosetter smiley

Oj vad resan var värd att åka på. Det började snöa strax innan jag började köra hemåt. Inte kul när man har sommardäck. Upphörde som tur var efter några mil och klarade mig undan skitväder fram tills några mil söder om Kemi. Därifrån och hem blev det snigelfart. Kom i alla fall hem och det var ju huvudsaken.

Trevligt besök2010

Posted by Maria Sat, April 10, 2010 22:18:46

Idag har Sanna och Peter med Nelly varit till Kalix. Först lite lydnadsträning på Ishallens parkering. Peter fick låna Ztorm och det gick riktigt bra när donsen fick kongen som belöning. Sanna har kommit långt med Nelly och med lite målmedveten träning kan de nog hoppa direkt på en tävlingslydnadskurs smiley. Jag tränade med Zelda, Zenna och Zmilla. Zelda: linförighet, inkallning, läggande. Zenna: pallen, fokus vid sidan, inkalln - fart. Zmilla: linförighet med fokus på vänstersvängar och vänster-halt, läggande, inkalln - fart.

För ovanlighetens skull hade jag med kameran, men i vanlig ordning glömde jag ta bildersmiley. Efter lydnadsträningen gick vi en lite promenad på en snömoddig skogsväg. Ztorm var störtkär i Nelly så han fick var fängslad smiley. Eftersom Peter skulle vara med i en fotbollscup ville han ladda upp med pizza. Hämtpizza från Troca åts i lägenheten.

Surr, kaffe och lite pälsvård innan de åkte hem. Trevligt var det som vanligt. Nu längtar vi till barmark så vi kan spåra också smiley