Zockerbitarna

Zockerbitarna

Nystart eller lågsäsong

2012Posted by Maria Wed, April 04, 2012 12:44:12
Läste precis igenom mitt förra blogginlägg. Det som eventuellt var en krönika men mer troligt en snabbresumé över två års händelser. Ambitionen måste väl trots allt vara att inte ha två år mellan inläggen :P

Året har börjat lugnt på utställningsfronten och ännu lugnare på agilityfronten. Risken är överhängande att det blir fortsatt lugnt med utställningar eftersom bensinpriserna skenar...jaja, jag har en diesel men den är ju lika dyr. Dessutom krångliga och kostsamma avmaskningsregler om man ska över till Finland och ställa. Nåväl, en Harstad resa har det i alla fall blivit i mars. Bodde över hos Heidi och fick träffa henne, Annika och Margunn. Alltid lika trevligt smiley!

Det hade utfärdats en klass1 varning i fjällen och mina nära och kära försökte förbjuda mig att åka, men van resenär som man är så åker man och förbereder sig helt enkelt bara med mackor, kaffe, extrakläder, reflex och dylikt ifall man blir stående och får vänta på kolonnkörning. All oro var obefogad. Det blåste hårt någon mil från gränsen och någon km efter men i övrigt var det oklanderligt väglag.

Tyvärr upptäckte jag att jag glömt utställningskavajen hemma. Annika, den ängeln, ställde bara en juniorhane så hon erbjöd mig att låna hennes kavaj. Stort tack!
Ny domare för mig Tanya Ahlmari Stockman från Finland. Trångt som tusan var det och det gick därmed inte att värma upp, men utmärkta ringar i övrigt (kanske något smala). Brudholmens Black Forza "Lusen/Zenna" inledde i öppenklass med excellent, följt av en andra placering med ck. Skötte sig glimmerish! Tror det var 7 öppentikar eller nåt sånt.

NO FI SE UCH KORAD Privat's Love Gift "Zelda" var ensam i championklass. Visade sig i vanlig ordning strålande. Domaren trodde inte att hon snart skulle fylla 8 år och var imponerad av hennes fräschör. Excellent och ck. I bästa tikklass fick Annika rycka in som handler åt Zenna - tack igen. Zelda flöt i vanlig ordning fram i ringen och vann :) CACIBet som vi kom för fick vi också!
Domaren gav sedan även BIR till henne och fina lovord; feminin och rör sig som en dröm. Lätt resa hem när man får det man kommit dit :) En liten bild på Zeldapo.... tack Heidi för fotot och inte minst för att du fött upp denna fantastiska tik.